Όταν πρόκειται να μετρήσετε σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, κ.λπ. η καλύτερη ώρα αιμοληψίας είναι 8 – 9 το πρωί, ενώ είστε εντελώς νηστικοί για 12 ώρες. Το νερό επιτρέπεται.

Για έλεγχο θυρεοειδούς δεν απαιτείται να είστε νηστικός και η αιμοληψία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Για γυναικολογικό ορμονολογικό έλεγχο δεν απαιτείται να είστε νηστική. Για μέτρηση ανδρογόνων η αιμοληψία πρέπει να γίνει από την 3η έως την όγδοη μέρα του κύκλου και η ώρα που πρέπει να προσέλθετε είναι 8:30 -9:00 το πρωί. Η Οιστραδιόλη μετράται την 14η ημέρα και η Προγεστερόνη την 21η.

Για εξέταση Προλακτίνης, είναι προτιμότερο η αιμοληψία να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από τον ύπνο και να αποφεύγεται το άγχος. Διάφορα φάρμακα (αγχολυτικά, αντιόξινα, αντισυλληπτικά) μπορεί να επηρεάσουν την εξέταση.

Τεστ εγκυμοσύνης: η πιο κατάλληλη μέρα για την εξέταση της β χοριακής γοναδοτροπίνης είναι μετά τη δεύτερη μέρα καθυστέρησης της περιόδου. Σε εξωσωματική γονιμοποίηση η πιο κατάλληλη μέρα είναι η 14η από την εμβρυομεταφορά.

Για εξέταση κορτιζόλης η αιμοληψία συνιστάται να γίνεται 8 π.μ. ή 8 μ.μ. (για το βράδυ κατόπιν συνεννοήσεως με το εργαστήριο).

Για εξετάσεις Τροφικής Δυσανεξίας και Αλλεργίας η αιμοληψία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν απαιτείται νηστεία ή άλλη προετοιμασία.

Το ίδιο ισχύει και για τη μέτρηση καρκινικών δεικτών.

Για γενική εξέταση ούρων και καλλιέργεια ούρων θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από σχολαστική καθαριότητα με σαπούνι (όχι αντισηπτικό) και νερό, πρωινά ούρα μέσης ούρησης, σε ειδικό αποστειρωμένο δοχείο, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το εργαστήριο ή από το φαρμακείο. Τα ούρα πρέπει να προσκομίζονται το δυνατό συντομότερα ή να διατηρούνται σε δροσερό μέρος μέχρι την προσκόμισή τους.

Για εξετάσεις ούρων 24ώρου συνιστάται προσυνεννόηση με το εργαστήριο για περαιτέρω οδηγίες.

Για τη μεταφορά δείγματος σπέρματος δείτε την ενότητα Συμβουλές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 90 & ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CIVITAS est.
4oς όροφος πάνω από τον ΟΑΕΔ

2310943600  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Χάρτης - Φόρμα Επικοινωνίας